RÓŻYCZKI

0 (0 ocen)

SĄ PRZEPYSZNE I ŚLICZNIE WYGLĄDAJĄ.

Składniki:

  • 0.5 KG MĄKI
    10 ŻÓŁTEK
    1 ŁYŻKA SPIRYTUSU
    3 ŁYŻKI ŚMIETANY
    0.5 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    SZCZYPTA SOLI
    1 ŁYŻKA CUKRU
    TŁUSZCZ DO SMAŻENIA (SMALEC)

Różyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RÓZYCZKI 1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI PRZYGOTUJ NA STOLNICY I POSZATKUJ NOZEM ,WYRABIAJĄC LŚNIĄCE CIASTO.CIASTO CIENKO ROZWAŁKUJ,I WYKRAWAJ 3 KRĄŻKI RÓŻNEJ WIELKOSCI.SRODKI POSKLEJAJ BIAŁKIEM OD DŁUŻEGO DO MAŁEGO.SMAŻ NA DOBRZE ROZGRZANYM TŁUSZCZU
    DO ZRUMIENIENIA.NA GOTOWE RÓŻYCZKI MOŻNA WYŁOŻYĆ OWOC Z KOMFITURY,LUB TROSZKĘ MARMOLADY,POSYP OBFICIE CUKREM PUDREM.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy