Różyczki szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Różyczki przyrządziłam na ostatnią imprezę i cieszyły się dużym powodzeniem. Bardzo lubię szpinak więc będę je przyrządzać często.

  • 30 min

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie - 1 opak
    - mrożony szpinak - 1/2 opak
    - serek Bieluch naturalny - 1 opak
    - czosnek - 2 ząbki
    - mleko - 2/3 szkl
    - wegeta

Różyczki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • --- 1. Do rondla wrzucamy zamrożony szpinak, zalewamy mlekiem, posypujemy wegetą i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Szpinak mieszamy co pewien czas aby nie przywarł do dna. Gdy mleko odparuje, do szpinaku dodajemy Bielucha, mieszamy i lekko podgrzewamy. Gotowy szpinak rozsmarowujemy na cieście francuskim. Ciasto z farszem zawijamy jak roladę, odcinamy plastry ok 1 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Różyczki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 15 minut (aż do momentu ładnego zbrązowienia). Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy