Rukola z figą i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekka i pyszna sałatka z rukoli!w sam raz gdy masz niezapowiedzianych gości!

  • 10 min

Składniki:

  • rukola, figa, ser camembert śmietanowy, 10 orzechów włoskich, kilka plastrów szynki np. krakowska sucha.

Rukola z figą i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę wsypujesz na talerz, kroisz camembert, figę, posypujesz orzechami włoskimi i ozdabiasz plastrami wędliny.Polewasz sosem- 3 łyżki oleju mieszasz z 2 łyżeczkami musztardy i 2 łyżeczkami miodu, dodajesz kilka kropel cytryny, sól i pieprz do smaku!SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy