Ruloniki leśniczego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, szczyptę soli, mieszamy i dodajemy wodę i olej. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni dobrze natłuszczonej.
2.Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę oleju, sól i pozostałe przyprawy. Zostawiamy na chwilę w tak sporządzonej marynacie.
3.Grzyby kroimy w paseczki, doprawiamy przyprawą uniwersalną i smażymy na patelni do momentu aż cała woda z grzybków wyparuje.
4.Następnie smażymy kurczaka aż się zarumieni i łączymy go z grzybkami.
Farsz wykładamy na naleśniki, posypujemy startym żółtym serem i zawijamy w ruloniki. Ruloniki podpiekamy w piekarniku przez 5 minu w temp. 180 stopni.
Komentarze