Rumiany Kalafior

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie i smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    2 jajka
    bułka tarta
    margaryna Kasia bądź inna
    sól
    pieprz
    Vegeta
    2 liście laurowe

Rumiany kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-13kg9kt 1. Kalafior podziel na różyczki opłukaj i wrzuć do garnka , całość zalej wodą .
    Do wody dodaj 1 łyżkę soli i 2 liście laurowe.
  • image-17w3y93 2. Obgotowany kalafior wyciąg na cedzak.
  • 3. Przygotuj dwa talerze jeden z bułką tartą a drugi z roztrzepanymi i przyprawionymi jajkami .
    Każdą różyczkę osobno obtaczaj w jajku a później w bułce tartej.
  • image-1yc9vj0 4. Na patelni rozpuść 1/2 margaryny i ułóż kalafior jeden obok drugiego tak aby była możliwość odwrócenia .
    Gdy kalafior się zrumieni przekładaj do półmiska bądź na talerz.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy