Rumkugeln

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pochodzą z kuchnia austriackiej.

Składniki:

  • 80 g mielonych migdałów
    1 gorzka czekolada
    50 g cukru pudru
    40 g herbatników
    50 g masła
    2 łyżki rumu
    dodatkowo:
    kokos, kakao, mielone orzechy

Rumkugeln - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wsypujemy migdały i pokruszone (na proszek) wałkiem ciastka. Wlewamy rum i czekoladę. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Mokrymi rękoma formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w "panierce". Schładzamy ponownie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy