Rumowe kuleczki, afrodyzjaki są pełne czekolady, migdałów i alkoholu, smakują wyśmienicie aż rozpływają się w ustach:)
5 godz.
Składniki:
250 ml słodkiej śmietanki 30 %
700 g kuwertury czekoladowej (lub 300 g zwykłej czekolady mlecznej + 400 g kuwertury )
5 kieliszków po 25 ml rumu brązowego wysokoprocentowego
200 g posiekanych migdałów
160 g posypki czekoladowej
Rumowe afrodyzjaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę zagotować, dodać połamaną kuwerturę i szybko mieszać do rozpuszczenia na jednolitą konsystencję.
2.Do masy czekoladowej dodać rum dokładnie wymieszać.
3.Następnie dodać migdały i pozostawić do wystygnięcia. Gdy będzie sztywnieć formować kulki i obtaczać w posypce czekoladowej. Gotowe kulki wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Komentarze