Rumowe afrodyzjaki

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Rumowe kuleczki, afrodyzjaki są pełne czekolady, migdałów i alkoholu, smakują wyśmienicie aż rozpływają się w ustach:)

  • 5 godz.

Składniki:

  • 250 ml słodkiej śmietanki 30 %
    700 g kuwertury czekoladowej (lub 300 g zwykłej czekolady mlecznej + 400 g kuwertury )
    5 kieliszków po 25 ml rumu brązowego wysokoprocentowego
    200 g posiekanych migdałów
    160 g posypki czekoladowej

Rumowe afrodyzjaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozpuszczamy czekoladę 1. Śmietankę zagotować, dodać połamaną kuwerturę i szybko mieszać do rozpuszczenia na jednolitą konsystencję.
  • mieszamy do uzyskania jednolitej masy 2. Do masy czekoladowej dodać rum dokładnie wymieszać.
  • dodajemy rum i migdały 3. Następnie dodać migdały i pozostawić do wystygnięcia. Gdy będzie sztywnieć formować kulki i obtaczać w posypce czekoladowej. Gotowe kulki wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy