Rureczki według Blondyneczki :)

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tak, znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od Kokardeczki według Blondyneczki . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową.

  • 25 min

Składniki:

  • 450 g fasolki szparagowej
    2 małe pojedyncze piersi z kurczaka
    3-4 ząbki czosnku
    1 mała garstka lisków świeżego tymianku
    sok z połowy cytryny
    ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
    pieprz
    kostka warzywna
    2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki
    masło do smażenia

Rureczki według blondyneczki :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka troszkę odparowała.Przekładamy na talerze, po wierzchu posypujemy świeżym tymiankiem.
    SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
    http://blondynkagotuje.blogspot.com/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy