Tak, znowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od Kokardeczki według Blondyneczki . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową.
25 min
Składniki:
450 g fasolki szparagowej
2 małe pojedyncze piersi z kurczaka
3-4 ząbki czosnku
1 mała garstka lisków świeżego tymianku
sok z połowy cytryny
ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
pieprz
kostka warzywna
2 garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki
masło do smażenia
Rureczki według blondyneczki :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka troszkę odparowała.Przekładamy na talerze, po wierzchu posypujemy świeżym tymiankiem.
SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)
http://blondynkagotuje.blogspot.com/
Komentarze