Rurki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 55 min

Są banalne w wykonaniu!

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0.5 kg maki
    1 kostka margaryny
    2 żółtka
    1 szklanka śmietany

    Bita Śmietana:
    2 op.śnieżki
    mleko

    Dodatkowo:
    rurki
    worek cukierniczy
    cukier puder

Rurki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać żółtka i śmietanę.Zarobić ciasto. Rozwałkować i wycinać paseczki nakładać na rurkę i piec 15 minut w temp. 170 stopniach.
    Mleko i śnieżkę ubić. Za pomocą rękawa cukierniczego nabijać rurki. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy