Rurki z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

Dzieci to uwielbiają.

Składniki:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego

    Masa:
    4 żółtka
    250 g prawdziwego masła
    1 szklanka cukru pudru
    200 g dobrej, gorzkiej czekolady

Rurki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka miksujemy z cukrem na białą, puszystą masę.
    W innym naczyniu miksujemy masło.
    Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i lekko studzimy.
    Do masła wlewamy na zmianę po trochu czekoladę i jajka z cukrem. Miksujemy. Wstawiamy do lodówki aż się schłodzi.

    Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości 2 centymetrów. Nawijamy na natłuszczone foremki.

    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy około 10-15 minut aż się zarumienią.
    Jak rurki wystygną szprycą do tortów wypełniamy je przygotowaną masą. Na koniec posypujemy obficie cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy