Rurki z rukolą i natką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Moi goście chętnie jedzą makaron w takiej postaci.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag makaronu
    10 dag rukoli
    2 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    3 łyżki startego parmezanu
    2-3 łyżki oliwy
    15 dag pestek słonecznika
    sól, pieprz

Rurki z rukolą i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzamy.
  • 2. Rukolę i natkę pietruszki myjemy i osuszamy, a następnie drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Krótko smażymy z zieleniną na rozgrzanej oliwie.
  • 3. Makaron mieszamy z gorącą zieleniną. Posypujemy parmezanem i uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.



    Słonecznik można zastąpić pestkami dyni, a parmezan startym na tarce o małych oczkach pikantnym żółtym serem, np. cheddar lub oscypkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
omlet z rukolą i pomidorkami