Ryba Ananasek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach.
Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg dowolnego fileta rybnego
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • 2 puszki ananasa
    • 4 papryki czerwone
    • Przecier pomidorowy
    • 3 łyżki ketchupu
    • Cebula
    • Sól

Ryba ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • mąka 2. Obtaczamy w mące.
  • ryba 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • cebula 4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • papryka 5. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
  • przecier 6. Pod koniec prużenia dodajemy przecier oraz ketchup.
  • ryba 7. Rybę układamy w naczyniu.
  • ryba 8. Polewamy sosem z papryki i ananasa.
    Rybka gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy