Ryba na czosnkowej kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min

W lodówce jedynie światło i pekinka, a wyczarowałam pyszne danie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z czerniaka
    1/4 małej kapusty pekińskiej
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    1 łyżka śmietany
    sok z cytryny
    przyprawa do ryby
    sól, pieprz

Ryba na czosnkowej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybka na kapuście 1. Rybkę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą. Masło i olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Dodać pokrojona kapustę i posolić. Podsmażyć. Dodać koperek, doprawić, zalać około 1/4 szklanki wody i dodać śmietanę. Wymieszać. Na kapuście położyć rybkę i smażyć z obu stron aż zmieni kolor na biały.
  • Obiadek 2. U mnie z ziemniaczkami :) Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy