Ryba pieczona z selerem naciowym i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ryba pieczona w warzywach jest lekka, pożywna i bardzo łatwa do przygotowania.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby
    1 cytryna
    1 por
    2 cebule
    kawałek selera
    3 łodygi selera naciowego
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    koperek

Ryba pieczona z selerem naciowym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na porcje.Selera naciowego,cebulę i pora pokroić.
    Naczynie do zapiekania wysmarować masłem,a następnie ułożyć warstwami: jarzyny, na nich rybę, znów jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą , pieprzem. Wierzch posypać wiórkami masła i koperkiem. Zapiekać około 35minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy