Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od mamy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg dowolnej ryby (u mnie mintaj)
    jajko
    bułka tarta
    5 marchewek
    3 pietruszki
    1 mały seler
    4 cebule
    1/2 szkl. oleju
    mały koncentrat pomidorowy w puszce
    sól, pieprz
    szczypta cukru
    liście laurowe
    ziele angielskie
    bulion warzywny

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę (rozmrożoną) obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na rumiano. Ułożyć na półmiskach.
    Warzywa zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, podlać woda i ugotować na półmiękko. Wlać olej i jeszcze dusić. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat, bulion i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Gorące warzywa wyłożyć na rybę. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy