Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rybka pod pierzynką warzyw zachwyci całą rodzinę jest doskonała i na ciepło i na zimno

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg filetów ryby (u mnie sola)
    6 większych marchewek
    1 korzeń pietruszki
    2 cebule
    Kawałek selera
    Liść laurowy
    5zieren ziela angielskiego
    Sól,pieprz,gałka muszkatołowa
    Przecier pomidorowy
    Olej do smażenia
    Szklanka wody

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybkę rozmrozić opanierować i usmażyć, warzywa obrać zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić (dowolonie) podsmażyć na patelni dodać warzywa i dusić aż będą miekkie podlać szklanką wody. Dodać przecier i przyprawić dusic jeszcze pare minut. Do naczynia żaroodpornego dać rybę i przekładać farsz -ryba ,Wsadzić do lodówki i schłodzić kilka godzin . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy