Takiej ryby nie może zabraknąć na stole świątecznym.
30 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
500 g filetów z miruny
1/2 selera
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
mały koncentrat pomidorowy
oliwa z oliwek
sok z połowy cytryny
mąka
sól
pieprz
1 łyżka cukru
3 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie.
Skropić sokiem z cytryny.
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni a następnie dodać starte warzywa, koncentrat i przyprawy i smażyć do miękkości pod przykryciem ok. 30 minut.
Na dno salaterki ułożyć rybę a na niej warzywa z sosem.
Smacznego!
Komentarze