ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jak planuję rybkę na obiad to zawsze smażę więcej,aby zrobić ulubione danie mojego męża.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu
    1 kg fileta z mintaja lub morszczuka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    pół selera
    por (biała część)
    składnik podstawowy dodatkowy
    2 cebule
    składniki robocze
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    jajko.bułka tarta,olej do smażenia

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem i przyprawiamy solą i pieprzem.Kroimy na mniejsze kawałki panierujemy w jajku a potem bułce tartej.Smażymy na oleju i przekładamy na talerz,na tej samej patelni smażymy potarte warzywa oraz cebulę i pora( kroimy w piórka ).Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i przyprawiamy do smaku.
  • warzywa 2. W misce przekładamy na przemian warzywa i rybę tak do wyczerpania składników ostatnia warstwa ma być z warzyw,Najlepiej kosztować na drugi dzień,Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy