Jak planuję rybkę na obiad to zawsze smażę więcej,aby zrobić ulubione danie mojego męża.
60 min
Składniki:
składniki podstawowe z zestawu
1 kg fileta z mintaja lub morszczuka
3 marchewki
1 pietruszka
pół selera
por (biała część)
składnik podstawowy dodatkowy
2 cebule
składniki robocze
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
jajko.bułka tarta,olej do smażenia
Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem i przyprawiamy solą i pieprzem.Kroimy na mniejsze kawałki panierujemy w jajku a potem bułce tartej.Smażymy na oleju i przekładamy na talerz,na tej samej patelni smażymy potarte warzywa oraz cebulę i pora( kroimy w piórka ).Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat i przyprawiamy do smaku.
2.W misce przekładamy na przemian warzywa i rybę tak do wyczerpania składników ostatnia warstwa ma być z warzyw,Najlepiej kosztować na drugi dzień,Smacznego
Komentarze