Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -500 g filetów mintaja lub morszczuka
    -2 marchewki
    -pietruszka
    -kawałek selera
    -2 cebule
    -kilka łyżek koncentratu lub keczupu (wersja słodsza)
    -3 łyżki oleju
    -sok z cytryny
    -ostra papryka
    -sól
    -pieprz

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i smażymy. Warzywa ucieramy na tarce lub kroimy. Na łyżce oleju smażymy warzywa. Pod koniec dodajemy pół szklanki wody i koncentrat (lub keczup), dusimy 10 minut. Doprawiamy i otrzymanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy