RYBA PO JAPOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryba smaczna na przystawki i inne okazje

  • 30 min

Składniki:

  • ZALEWA:
    1kg. fileta z morszczuka
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki
    6 cebul
    4 szklanki wody
    12 łyżek octu
    200 ml. oleju
    6 łyżek ketchupu
    1 słoik małego koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    4 ziele angielskie
    4 sztuki liścia laurowego
    4 łyżki cukru

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z morszczuka obtoczyć w jajku i mące.Na patelni rozgrzać olej i te filety obtoczone usmażyć na złocisty kolor.
    Cebulę pokroić w plastry, paprykę konserwową pokroić w paski oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
    Do garnka wlać wodę, ocet i olej. Wsypać ziele angielskie, liśc laurowy, sól i pieprz.Później dodać ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier. To wszystko zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wsypać paprykę, ogórki i cebulę. Gotować to wszystko przez 5 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, potem warzywa z zalewy, ryby, warzywa z zalewy i wszystko zalewamy zalewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy