Ryba po śródziemnomorsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -160 g filetów rybnych
    -6 łyżek odtłuszczonego jogurtu
    -pietruszka
    -bazylia
    -oregano
    -4 suszone pomidory
    -1 łyżeczka przecieru pomidorowego

Ryba po śródziemnomorsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu. Do jogurtu dodajemy posiekaną pietruszkę, bazylię, oregano, pokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy. Mieszamy i wykładamy na rybę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy