Ryba pod cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zostałam ugoszczona tą pysznością u znajomych.Dostałam trochę na wynos na spróbowanie dla córki.Ryba zrobiła furorę.Robi ją również na różnych imprezach.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg ryby,filet
    szczypta soli i pieprzu
    mąka do panierki

    sos:
    3-4 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    3/4 szkl.wody
    3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 łyżki oleju
    przyprawa uniwersalna

Ryba pod cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące.Usmażyć.Rozłożyć na głębokim półmisku lub w naczyniu żaroodpornym
    Cebulę pokroić w pół talarki.Podszklić na oleju.Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażyć.Dodać przyprawe uniwersalna i szczypte pieprzu
    Dodać wodę i przecier pomidorowy.Porządnie wymieszać.Sos ma mieć konsystencje gęstej śmietany.Ciepłym sosem zalać ułożoną na półmisku rybę.Odstawić do wsiąknięcia sosu w rybę
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy