Zostałam ugoszczona tą pysznością u znajomych.Dostałam trochę na wynos na spróbowanie dla córki.Ryba zrobiła furorę.Robi ją również na różnych imprezach.
15 min
Składniki:
1 kg ryby,filet
szczypta soli i pieprzu
mąka do panierki
Ryba pod cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę posolić,popieprzyć i obtoczyć w mące.Usmażyć.Rozłożyć na głębokim półmisku lub w naczyniu żaroodpornym
Cebulę pokroić w pół talarki.Podszklić na oleju.Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażyć.Dodać przyprawe uniwersalna i szczypte pieprzu
Dodać wodę i przecier pomidorowy.Porządnie wymieszać.Sos ma mieć konsystencje gęstej śmietany.Ciepłym sosem zalać ułożoną na półmisku rybę.Odstawić do wsiąknięcia sosu w rybę
Smacznego!
Komentarze