Risotto ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ryz ugotować. Szpinak rozmrozić na patelni. Pieczarki oczyścić. Jedną pieczarkę pokroić w plastry a resztę w kostkę. Pieczarki dusić z czosnkiem aż będą miękkie. 2.Ryż szpinak i pieczarki wymieszać i przyprawić łyżeczka ziół. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać nią danie. Dusić całość pod przykryciem przez 10minut. 3.Plastry pieczarek przyprawić ziołami i usmażyć. 4.Rybę przyprawić pieprzem i solą obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć. 5.Ryż przełożyć do foremek do ciasteczek i ułożyć na talerzu tak aby powstały kwiatuszki. 6.z ryby wyciąć foremką kwiatuszki i wyłożyć na talerzu.Na każdy kwiatuszek ułożyć plaster pieczarki.Na koniec talerz udekorować ziołami.
Komentarze