Risotto ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne risotto ze szpinakiem i pieczarkami

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:
    -opakowanie mrożonego szpinaku posiekanego
    -1 woreczek ryżu
    -200g ryby mintaj
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -300g pieczarek
    Składniki robocze:
    -1 kostka rosołowa
    -1 szklanka wody
    -1 jako
    -bułka tarta do panierki
    -olej do smażenia
    -pieprz ziołowy
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -szczypta czosnku granulowanego
    -szczypta soli
    Dekoracja;
    -pieczarka
    -szczypta ziół prowansalskich

Risotto ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ryz ugotować. Szpinak rozmrozić na patelni. Pieczarki oczyścić. Jedną pieczarkę pokroić w plastry a resztę w kostkę. Pieczarki dusić z czosnkiem aż będą miękkie. 2.Ryż szpinak i pieczarki wymieszać i przyprawić łyżeczka ziół. W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać nią danie. Dusić całość pod przykryciem przez 10minut. 3.Plastry pieczarek przyprawić ziołami i usmażyć. 4.Rybę przyprawić pieprzem i solą obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć. 5.Ryż przełożyć do foremek do ciasteczek i ułożyć na talerzu tak aby powstały kwiatuszki. 6.z ryby wyciąć foremką kwiatuszki i wyłożyć na talerzu.Na każdy kwiatuszek ułożyć plaster pieczarki.Na koniec talerz udekorować ziołami.

Komentarze

Podobne przepisy