Ryba w chlebie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię spędzać wolny czas w kuchni, przygotowując różne potrawy. Nagrodą są dla mnie pochwałymamy, taty i siostry.

Składniki:

  • ● 2 duże płaty rybne
    ● 6-8 kromek chleba tostowego
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 4 łyżki oleju
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● przyprawa do ryb
    ● sól
    ● pieprz

Ryba w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę wykładamy folią aluminiową
    i smarujemy olejem
    (teflonową tylko smarujemy
    olejem). Wykładamy porcje
    ryby, skrapiamy sokiem z cytryny
    i posypujemy solą, pieprzem
    i przyprawą. Odstawiamy
    na 15-20 minut.
  • 2. Formę wykładamy folią aluminiową
    i smarujemy olejem
    (teflonową tylko smarujemy
    olejem). Wykładamy porcje
    ryby, skrapiamy sokiem z cytryny
    i posypujemy solą, pieprzem
    i przyprawą. Odstawiamy
    na 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy