Ryba w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryba w cieście jest fajną alternatywą dla ryby w tradycyjnej panierce. Tak przygotowaną można podać solo lub przyrządzić w sosie-słodko kwaśnym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych,
    sok z cytryny,
    sól,
    pieprz.
    Ciasto:
    1 szklanka mąki,
    1/2 szklanki wody,
    1 jajko,
    sól.

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę osuszamy, kroimy na kawałki, przyprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Z pozostałych składników przygotowujemy dosyć gęste ciasto, lekko je solimy. Obtaczamy rybę w cieście i smażymy.

Porady

Ryba smakuje wyśmienicie z lekkimi surówkami, np. z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy