RYBA W JARZYNACH

0 (0 ocen)

  • 30 min

Samo zdrowie, warzywa i rybka

  • 30 min

Składniki:

  • Filet ( dowolna ilość) mintaj, morszczuk,dorsz,tilapia --co lubimy
    1 por
    1 seler
    2 marchewki
    2 pietruszki
    koncentrat pomidorowy ok. 2 łyżek
    sól,pieprz

Ryba w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety panierujemy i smażymy na oleju,układamy na półmisku.Wszystkie jarzyny ścieramy na tarce-o grubych oczkach,podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości,pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy przyprawiamy solą, pieprzem i robimy zawiesinę z 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej--rozpuścić w odrobinie zimnej wody,dodajemy do jarzyn.Gotowymi jarzynami zalewamy rybę na półmisku i odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia.Podajemy i na ciepło i na zimno--jak kto woli.

Porady

W tych warzywach robiłam również kotlety sojowe przygotowałam je według przepisu na opakowaniu--panierowane w jajku obsmażone i zalane jarzynami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy