Ryba w migdałach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo dobra rybka w migdałach

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z mintaja: 1 kilogram
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - olej do smażenia: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - przyprawa do ryb: 0.5 opakowania
    - migdały: 100 gramów
    - brokuły: 250 gramów
    - sos chrzanowo-śmietanowy słoik: 0.5 sztuki

Ryba w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawić przyprawą. Filety panierować w jajku rozmąconym i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Gotową rybę układać na półmisku. Rybę w koło obłożyć różyczkami ugotowanych brokułów, polać sosem i posypać migdałami.

Komentarze

Podobne przepisy