Ryba w rybie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam pyszną roladkę rybną

  • 40 min

Składniki:

  • Filety z dorsza ze skórą ok 60 dag - 4 szt, 10 dag wędzonego łososia w plastrach, koperek, sok z cytryny, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej, masło

Ryba w rybie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawioną umytą rybę oprószyłam solą i pieprzem z obu stron. Skropiłam sokiem z cytryny. Strone bez skóry posypałam drobno pokrojonym koperkiem. Na koperek ułożyłam plaster wędzonego łososia. Całość zwinęłam w roladkę zaczynając od ogona. Gotową roladkę spięłam wykałaczką. Obtoczyłam w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyłam na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Smażyłam na małym ogniu ok 15 minut przewracając od czasu do czasu z jednej strony na drugą. Podałam z surówka z kiszonej kapusty i frytkami z piekarnika

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy