Ryba w sosie serowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Rybę zazwyczaj jadamy pieczoną lub smażoną, zupełnie zapominając, że zrobiona w sosie jest równie smaczna!

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 300g filetów rybnych, u mnie dorsz
    1 por
    330g śmietany 18%
    1 pęczek koperku
    70g sera gorgonzola
    masło do smażenia
    sól, pieprz, papryka słodka

Ryba w sosie serowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy w większą kostkę. Por w krążki, koperek siekamy.
  • 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posoloną rybę. Po chwili dodajemy por, smażymy przez około 5-7 minut minut. Dodajemy śmietanę, koperek i ser. Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy