Ryba w sosie śmietanowym pod serem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Ryba pod taką pierzynką jest bardzo dobra a smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag filetów z morszczuka

    5 dag żółtego sera

    4 dag mąki

    natka pietruszki

    100 ml śmietany

    sól,pieprz

    sok z cytryny do smaku

Ryba w sosie śmietanowym pod serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i wyporcjowane filety,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut..Następnie opruszyć mąką,podsmażyć z obu stron,ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać śmietana wymieszaną z posiekaną natką i przyprawami,posypać startym serem , zapiec przez około 15-20 min w nagrzanym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy