Ryba z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Połączenie orzechów włoskich z rybą jest nietypowym a jakże smacznym połączeniem.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki główne:
    -Ryba (np. łosoś sałatkowy, łosoś zwykły lub pstrąg tęczowy);
    -Orzechy włoskie [garść];
    -cebula;
    -śmietana 18% [2 łyżki].
    -makaron np. penne.
    Składniki dodatkowe:
    -sól pieprz, sos sojowy, pietruszka do dekoracji.

Ryba z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule posiekać, następnie lekko zeszklić na oleju. Dodać drobno pokrojone orzechy. Po chwili podprażenia razem składników należy dodać rybę, a następnie śmietanę. Chwilkę razem wszystko podsmażyć. Taki sos idealnie nadaje się do każdego rodzaju makaronu.

Porady

Orzechy włoskie suszone warto zalać wrzątkiem, ponieważ w ten sposób można ściągnąć skórkę, jeśli komuś przeszkadza jej goryczka, a także orzechy zalane wrzątkiem łatwiej posiekać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy