RYBA ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu.

  • 50 min

Składniki:

  • dowolny filet z ryby
    szpinak (może być mrożony)
    opakowanie ciasta francuskiego
    jajko
    łyżka masła
    sol i pieprz

Ryba ze szpinakiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posypujemy solą i pieprzem tniemy na mniejsze kawalki. Szpinak dusimy na maśle w celu zredukowania wody. Cisto francuskie tniemy na niewielkie prostokąty, zawijamy w nie rybę ze szpinakiem, dokładnie sklejając boki. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy przez około 35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.54 (279 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim