Rybka w galarecie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita uczta.

  • 60 min

Składniki:

  • 400dkg.fileta z morszczuka
    sól
    pieprz
    olej
    1marchewka
    1 pietruszka
    wegeta
    0,5 puszki kukurydzy
    1żelatyna wieprzowa z przyprawami.

Rybka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić i zostawić do wystygnięcia.Marchewkę i pietruszkę ugotować z dodatkiem wegety.Filety pokroić na mniejsze kawałki,posolić,popieprzyć i usmażyć na oleju.Usmażone ryby poukładać na ręczniku papierowym.Gdy już ryby będą przestudzone poukładać je w półmisku,dodać pokrojoną w kostkę pietruszkę i marchewkę oraz kukurydzę.Następnie zalać wszystko żelatyną i włożyć do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy