rybna pasta kanapkowa z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna lekko pikantna pasta kanapkowa. Delikatny smak ryby wspaniale się komponuje z kwaśnym smakiem czerwonej porzeczki.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g wędzonej ryby, ja użyłam srebrzyka, można do tej pasty użyć również halibuta, pstrąga lub dorsza
    pęczek natki pietruszki
    25 g czerwonej porzeczki
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    2 łyżeczki majonezu
    łyżeczka suszonych krewetek z chili, użyłam z firmy Meapranom
    mielony pieprz kolorowy

Rybna pasta kanapkowa z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obieramy ze skóry i ości. Rozdrabniamy na małe kawałeczki. Do ryby dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przebraną porzeczkę, musztardę, majonez, pieprz i suszone krewetki z chili. Całość mieszamy. Tak przyrządzoną pastę podajemy na świeżym pieczywie posmarowanym masłem i przykrytym liściem sałaty. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy