rybna zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo dobre, tanie i szybkie danie na piątek lub dla osób lubiących rybne potrawy. Wymyśliłam to danie sama i bardzo posmakowało całej rodzinie.

  • 50 min

Składniki:

  • 300 gr makaronu świderki
    4 nieduże filety z mintaja
    1 duża cebula
    opakowanie pieczarek
    śmietana do zup 18 % 200 gr
    ser mozzarella starty do pizzy i zapiekanek

Rybna zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Rybne filety umyć, doprawić solą i pieprzem, odstawić na 5 min.
  • 3. Cebulę pokroić w piórka; pieczarki obrać i pokroić w kawałki.
  • 4. W brytfance ułożyć kolejno makaron, rybę, cebulę, pieczarki. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 min.
  • 5. Po 25 minutach wlać śmietanę do dania oraz posypać serem, piec jeszcze przez 5 minut.
    Danie gotowe!

Porady

Zamiast filetów z mintaja mogą być filety z każdej innej ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy