Rybne paszteciki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Ciasto francuskie ma dużo zastosowań, ten przepis jest tylko jednym z wielu pomysłów na smaczną przekąskę.

Składniki:

  • ciasto francuskie
    jajko
    świeże liście szpinaku
    około 40 dag filetu z łososia
    posiekany koperek
    łyżka oliwy
    łyżka soku z cytryny
    pieprz, sól

Rybne paszteciki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak zblanszować, odcedzić.
  • 2. Filet pokroić w paski, doprawić solą i pieprzem, koperkiem, skropić cytryną. Schłodzić.
  • 3. Ciasto pokroić na kwadraty. Każdy z nich uzupełnić szpinakiem i kilkoma kawałkami ryby. Zostawić wolne boki ciasta.
  • 4. Zrolować ciasto, ułożyć je na blasze, posmarować rozmieszanym jajkiem i piec około 25 minut w 220 stopniach C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy