Rybne pulpeciki

0 (0 ocen)

Świetne dla dzieci.

Składniki:

  • 400g świeżego fileta z mintaja
    4-5 szt ziemniaków
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    suszony szczypiorek
    1 jajko
    natka zielonej pietruszki
    bułka tarta
    olej

Rybne pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rybne pulpeciki 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem i ugotuj na parze. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Rybę obierz ze skóry i starannie wyciągnij ości. Rozdziel mintaja na mniejsze kawałki w palcach. Wrzuć do ziemniaków, wbij jajko. Dokładnie połącz składniki. Wsyp sól, pieprz, szczypiorek i paprykę. Uformuj w dłoniach pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy