Rybny barszczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieram i myję. Do 1,5 litra wody wkładam oczyszczoną i umytą rybę, warzywa, czosnek i przyprawy.Gotuję ok.30 minut, po czym dodaję pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotuję dalsze 15 minut.
2.Wyjmuję jarzyny i rybę (rybę wykorzystam do kuleczek rybnych, jarzyny nie będą już potrzebne). Wkładam starkowanego na jarzynowej tarce buraka. Po 15 minutach zakwaszam
3.Wyjętą z zupy rybę oczyszczam z ości i miksuję. Dodaję 1 łyżkę kaszy manny, żółtko i przyprawy i dokładnie wymieszać. Formuję małe kuleczki, które wrzucam na wrzącą osoloną lekko wodę i gotuję do wypłynięcia.Wkładam do zupy i ...SMACZNEGO!
Komentarze