Ryby opiekane w zalewie.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta przekąska smakuje na zimno jak i na ciepło.Idealnie pasuje na domowe imprezy.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg fileta mintaja
    Zalewa:
    1/2 kg cebuli
    1/2 szkl.oliwy
    1 l.wody
    1/2 szkl.octu
    1/2 szkl. cukru
    1 łyżka soli
    1 szkl.ketchupu pikantnego
    1/2 słoika przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz

Ryby opiekane w zalewie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta osolić,opanierować i usmażyć.Cebule pokroić i zeszklić na oliwie pod przykryciem.Wodę,ocet,cukier,sól zagotować i dodać ketchup,przecier,liść laurowy,ziele angielskie i pieprz.Połączyć z cebulą jeszcze chwilę pogotować.
    W misce układać na przemian kawałki ryby- zalewa-kawałki ryby itd.do wyczerpania ryby i zalewy.

Porady

Przygotować dzień przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy