Ryby z tymiankiem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wiele razy ktoś mnie pytał jakie ryby? Ja nie znam sie na rybach, może tam kilka rozróżnię :) nie mam pojecia co to , jeśli ktoś wie to czekam na podpowiedź.

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 średnie ryby z głową
    garśc żurawiny
    tymianek
    majeranek
    sól
    pieprz
    pół łyżeczki gorczycy
    kilka łyżek oliwy
    3 łyżki soku z cytryny

Ryby z tymiankiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryby z tymiankiem i żurawiną 1. Ryby wymoczyć i oczyścić. Posypać tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem, polać oliwą i sokiem z cytryny, posypać żurawiną i gorczycą.
    Odstawić na 12 godzin do lodówki. w międzyczasie obrócić kilka razy.
    Wstawić do piekarnika na ok 30-40 minut.
    Upieczone ryby podawać na zimno lub ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy