Wiele razy ktoś mnie pytał jakie ryby? Ja nie znam sie na rybach, może tam kilka rozróżnię :) nie mam pojecia co to , jeśli ktoś wie to czekam na podpowiedź.
20 min
Składniki:
2-3 średnie ryby z głową
garśc żurawiny
tymianek
majeranek
sól
pieprz
pół łyżeczki gorczycy
kilka łyżek oliwy
3 łyżki soku z cytryny
Ryby z tymiankiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby wymoczyć i oczyścić. Posypać tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem, polać oliwą i sokiem z cytryny, posypać żurawiną i gorczycą.
Odstawić na 12 godzin do lodówki. w międzyczasie obrócić kilka razy.
Wstawić do piekarnika na ok 30-40 minut.
Upieczone ryby podawać na zimno lub ciepło.
Komentarze