Rydze duszone z papryką i dynią

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Kolorowe jesienne danie na bazie sezonowych grzybów oraz warzyw. Lekkie i kolorowe danie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 8 kapeluszy rydzów
    1 czerwona papryka
    1 szklanka pokrojonej dyni bez skóry
    1 łyżka masła

    sól, pieprz, papryka słodka, tymianek,

Rydze duszone z papryką i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażam rydze. Dodaję pokrojona paprykę oraz dynie - delikatnie solę i na małym ogniu smażę przez około 8 minut. Na koniec gdy dynia zmiękła doprawiam , mieszam i podaję gorące jako samodzielne danie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

Anitka0804 Robię je co roku. 1 godz. 20 min