Ryż czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny ryż z dodatkiem czekolady w sam raz na słodkie śniadanie i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • 3/4 szkl ryżu białego
    1,5 szkl mleka
    2 łyżki cukru
    pół tabliczki czekolady gorzkiej
    syrop malinowy

Ryż czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko,doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy ryż,mieszamy.Ryż gotujemy na niewielkim ogniu mieszając co jakiś czas aż wchłonie mleko.Pod koniec gotowania dodajemy połamaną czekoladę i cukier.Chwilę gotujemy i mieszamy.Wyłączamy gaz i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem.Przekładamy do miseczek i polewamy syropem malinowym.Smacznego

Porady

Zamiast czekolady deserowej można dać mleczną lub białą.

Komentarze

Podobne przepisy