Ryż na każdą porę

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wprawdzie dopiero uczę się gotować, ale śmiało przyznaję, że ta potrawa, którą sama wymyśliłam, jak dotąd smakowała każdemu. Jest zdrowa i pożywna.

Składniki:

  • Na jedną porcję:
    ● 1 woreczek ryżu
    ● 1/4 puszki kukurydzy
    ● 1 papryka
    ● 2 jaja
    ● 1 kostka rosołowa
    ● odrobina musztardy
    ● przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek
    ● szczypiorek

Ryż na każdą porę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w bulionie
    i odcedzamy.
  • 2. Odcedzamy kukurydzę, kroimy
    paprykę i szczypiorek.
  • 3. Ryż mieszamy z kukurydzą,
    papryką i połową szczypiorku.
  • 4. Na patelni smażymy niezbyt
    ściętą jajecznicę, dodajemy do
    ryżu z warzywami. Dodajemy
    musztardę, przyprawy i resztę
    szczypiorku. Mieszamy. Podajemy
    jako samodzielne danie,
    z rybą albo z kurczakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Komentarze

Podobne przepisy