Ryż prowansalski z warzywami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj ryż z ziołami prowansalskimi, dodatkiem warzyw i sezamem. Coś na włoską nutę, ale bez makaronu. Może i Wam zasmakuje tak jak mi.

  • 30 min

Składniki:

  • * torebka dowolnego ryżu
    * 3 łyżki oliwy z oliwek
    * duża łyżka ziół włoskich,prowansalskich
    * warzywa mrożone
    * kieliszek białego wina
    * bulion drobiowy
    * sól, pieprz

Porady

Na rozgrzaną oliwę wrzucam zioła i warzywa, przesmażam. Wsypuję surowy ryż, dolewam kieliszek białego wina. Co jakiś czas podlewam bulionem, aż do miękkości ryżu. Dodaję sól i pieprz do smaku i na gotową porcji ryżu z warzywami posypuję sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy