Ryż z bukietem warzyw i fetą

0 (0 ocen)

Lekki a zarazem bardzo pożywny obiad :)

Składniki:

  • woreczek ryżu( u mnie ryż brązowy)
    brokuł
    1/2 puszki kukurydzy
    100 g pieczarek
    1/2 opakowania fety light
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz, bazylia

Ryż z bukietem warzyw i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Brokuł podzielić na rózyczki i blanszować 4 minuty w osolonym wrzątku, osączyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i zeszklić na 1 łyżce oliwy. Do 1 łyżki oliwy dodać sól i pieprz, mieszając dodać zioła. Połączyć powstały sos z ryżem. Dodać warzywa, podawać z pokruszoną fetą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy