Na zimę robię sałatkę do słoików i potem tylko podgrzewam.
2 kg. fasoli szparagi
2 kg.czerwonej papryki
1 kg. cebuli
1 kopiata łyżka soli
1/2 litra keczupu pikantnego
1.5 szkl. oleju
Ryż z jarzynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie,cebulę i paprykę kroimy w kostkę,smażymy na oleju.Dodajemy fasolkę i keczup można dosypać paprykę w proszku ostrą i słodką.Zagotowujemy i wkładamy do słoików,pasteryzujemy.
Potem kiedy mam ochotę na takie danie wyciągam słoik,pierś z kurczaka kroimy w kostkę,podsmażamy,dodajemy słoiczek sałatki i zagotowujemy.Ryż ugotować i polać jarzynami.
Porady
Można zrobić sałatkę w mniejszej ilości,wtedy możemy już jeść a nie czekać na fasole i paprykę aż do jesieni
Komentarze