Ryż z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Może być deserem, ale może być też lekkim obiadem...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż (1 woreczek): 100 gramów
    - śmietana 18 %: 200 mililitrów
    - cukier brązowy: 2 łyżki
    - mus truskawkowy: 200 mililitrów
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - truskawki: 6 sztuk

Ryż z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż w lekko ososlonej wodzie.
  • 2. Ugotowany, jeszcze ciepły ryż włożyć do filiżanki (2 porcje), odwrócić i wyłożyć na talerz.
  • 3. Na tak przygotowany ryż wyłożyć śmietanę, posypać cukrem, polać musem truskawkowym, oprószyć cynamonem. Całość ozdobić pokrojonymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy