Ryż z warzywami i polędwiczką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo lubię warzywa.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 torebki ryżu
    6 plasterków polędwicy wieprzowej
    2 pietruszki
    4 marchewki
    mała papryka
    przyprawy(wegeta)

Ryż z warzywami i polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice w plastrach wkładamy do rondelka, na spod podlewamy olejem. Dusimy na wolnym ogniu, aż mieso będzie miękie. W drugim garnuszku zaś wkładamy obrana i pokrojoną marchewke i pietruszke. Nieco póżniej dokładamy papryke. Gotujemy wszystko na miekko. Następnie warzywa wraz z wodą przelewamy do rondelka z miesem. Gotujemy to przez chwile razem, zageszczamy i doprawiamy. Pod koniec gotowania mozna dodac zamrożoną fasolke. Między czasie wstawiamy wode, solimy. Gdy się zagotuje wkładamy ryż w torebkach i gotujemy zgodnie z etykietką. Ugotowany ryż wykładamy na talerz i polewamy sosem z warzywami i poledwiczką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy