Ryż z warzywami i pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja rodzina bardzo lubi tę potrawę.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 saszetki ryżu
    brokuł
    mały kalafior
    3 marchewki
    por
    podwójny filet z kurczaka zmielony
    łyżka wegety
    sól, pieprz
    3 łyżki kaszy manny
    jajko
    opakowanie sosu serowego w proszku
    kostka rosołowa

Ryż z warzywami i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki, marchew kroimy w kostkę a pora w półplasterki. Na gorący olej wrzucamy pora, chwilę smażymy, wrzucamy resztę warzyw, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy wegetą i dusimy pod przykryciem do miękkości.
    2. Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową według przepisu na opakowaniu. Mięso mieszamy z jajkiem, kaszą manną i doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy niewielkie kulki, panierujemy w sosie serowym i spłaszczamy na patelni. Smażymy z obu stron na rumiano. Warzywa mieszamy z ryżem, wykładamy na talerz, na wierzch układamy mięsne talarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy