Ryżowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smażę je zawsze, gdy moja rodzina ma ochotę na smaczny, a zarazem lekki obiad.

Składniki:

  • ● woreczek ryżu
    ● 10-15 dag żółtego sera
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● jajko
    ● przyprawy: sól, pieprz curry, przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia

Ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu
    na opakowaniu. Odcedzamy
    i studzimy.
  • 2. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Szczypiorek
    myjemy, osączamy, siekamy
    i wraz z serem dodajemy
    do ryżu. Wbijamy jajko, doprawiamy.
    Mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy kotlety
    i obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    z obu stron na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy